Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 ActiviteitenWaarom al 706 clubs KNLTB Afhangbord gebruiken?
 . KNLTB  Digitaal Afhangen  78055x gelezen

Een mijlpaal! Al 706 verenigingen maken gebruik van de inmiddels bewezen
techniek van het Digitaal Afhangbord. Naast de lage kosten en de eenvoudige bedienbaarheid, geven verenigingen verschillende redenen waarom ze over
zijn gestapt op digitaal afhangen. 

Klik op het YouTube logo voor de 3 minuten informatie video over het Digitaal Afhangbord. Klik hier voor een verenigingsoverzicht per regio.


Eenvoudig handhaven baanreglement
Veel genoemd voordeel is het eenvoudig handhaven van het baanreglement. Met een digitaal afhangbord valt nou eenmaal lastig te sjoemelen. Daarnaast kunnen speciale rechten van selectiespelers, jeugdleden dagleden en dergelijke in het systeem gezet worden. Zo wordt bijvoorbeeld voorkomen dat dagleden 's avonds afhangen. Helemaal blokkeren van leden met opgave van reden is ook mogelijk. Het betreffende lid krijgt de reden dan keurig op het scherm te zien. 

Betere baanbezetting
Een ander voordeel dat genoemd wordt door verenigingen is de betere baanbezetting. Bij traditioneel afhangen komt het nog wel eens voor dat op drukke dagen banen toch een half uur niet gebruikt worden. Bij digitaal afhangen is dat verleden tijd, omdat altijd direct aansluitend op een eerdere afhanging wordt afgehangen.

Managementrapportages
Op internet kan de beheerder van het systeem achteraf gegevens bekijken met betrekking tot de baanbezetting van de afgelopen periode naar bijvoorbeeld leeftijd en dagdeel. Verenigingen geven aan dat ze met het digitale afhangbord dus veel beter inzicht hebben in de baanbezetting en daar ook beleid op af kunnen stemmen. Op korte termijn wordt het ook mogelijk om de gegevens van de vereniging te vergelijken met het landelijk gemiddelde. 

Tijdelijke passen
Elke vereniging die het Digitaal Afhangbord afneemt, ontvangt bij de start zg. tijdelijke passen. Met deze tijdelijke passen kan worden afgehangen op het Digitaal Afhangbord. Deze tijdelijke passen worden vooral gebruikt voor nieuwe leden, die nog geen KNLTB-pas hebben, maar toch willen afhangen. Het aantal te ontvangen tijdelijke passen is gelijk aan 10% van het aantal leden met een maximum van 50. Deze tijdelijke passen kunnen niet worden bijbesteld. Het is dus verstandig om hier zorgvuldig mee om te gaan. Veel verenigingen vragen dan ook een borg voor deze tijdelijke passen.

Supportdesk reageert snel
Als u vragen heeft of een storing dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de supportdesk van de KNLTB op 088-1302600. Wij helpen u dan snel verder.

Meer dan alleen digitaal afhangen

Een aantal verenigingen heeft ook gekozen voor Digitaal Afhangbord, omdat het meer dan alleen digitaal afhangen biedt:

Verenigingswebsite
Optioneel kan de vereniging ook een eenvoudig te beheren verenigingswebsite afnemen. Klik hier voor een overzicht van de meer dan 210 verenigingen die dit al gedaan hebben. Als een vereniging het afhangbord bestelt is deze website gratis. De hosting van de website zit hier standaard bij (inclusief 10 e-mailadressen). Voorbeelden zijn o.a. de websites van Dash 35, Elckerlyc, Overwaard, Thialfltc , ATV, en ATC Buiten. Het laten plaatsen van nieuwsberichten door daartoe gemachtigde leden behoort tot de mogelijkheden. Uw vereniging heeft daardoor minder afbreukrisico, omdat u niet meer afhankelijk bent van 1 persoon die uw website onderhoudt. Zie voor een overzicht van deze instellingen de schermprint onderaan dit bericht. Ook toepassingen voor het indelen van competitieteams en trainingen maken onderdeel uit van de websiteomgeving. De websitemodule is eventueel ook los (zonder het afhangbord) te bestellen.

Bardienstplanner
Onderdeel van de websitemodule is ook een bardienstplanner. Het basisprincipe achter de bardienstmodule van de KNLTB is dat leden zelf via internet inschrijven voor bardiensten. Bij optimaal gebruik van de bardienstplanner maakt de barcommissie alleen nog het barschema aan en voert de bewaking over leden die (nog) niet aan hun bardienstplicht hebben voldaan. Naast bardiensten, biedt de planner ook de mogelijkheid andere vrijwilligers diensten in te plannen. Meer informatie kunt u vinden op Hoe werkt de bardienstplanner

E-mailmodule
Een buitengewoon effectief middel in de communicatie met leden is e-mail. En wat is nou makkelijker dan direct naar vaste of zelf gemaakte selecties uit de ledenlijst opgemaakte e-mails te versturen?
Dat kan met de e-mailmodule die ook onderdeel uitmaakt van de KNLTB software.

Internet reserveren
Binnen het afhangbord kunt u optioneel gratis internet reserveren activeren. Dit kan per baan en hoeft dus niet voor alle banen geactiveerd te worden. Meer informatie kunt u vinden op Afhangen via internet

Overzicht van in te stellen rechten* per lid:
* De meeste web instellingen zijn alleen van toepassing op de verenigingswebsitemodule.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie Bekijk hoe het Digitaal Afhangbord in de praktijk werkt
Neem voor vragen contact op met afhangbord@knltb.nl 


Download bestanden
Flyer Digitaal afhangen Verenigingen 3.2 MB (38461x opgehaald)
Korte gebruiksinstructie tbv leden 327 KB (42361x opgehaald)
woensdag 14 oktober 2015, 12:00 uur

Waarom al 706 clubs KNLTB Afhangbord gebruiken?

Een mijlpaal! Al 706 verenigingen maken gebruik van de inmiddels bewezen
techniek van het Digitaal Afhangbord. Naast de lage kosten en de eenvoudige bedienbaarheid, geven verenigingen verschillende redenen waarom ze over
zijn gestapt op digitaal afhangen. 

Klik op het YouTube logo voor de 3 minuten informatie video over het Digitaal Afhangbord. Klik hier voor een verenigingsoverzicht per regio. Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Afhangbord.Clubapp
 Bardienstplanner
 Beheer tips
 Competitieteams
 Digitaal Afhangen
 Handleidingen
 Leden delen
 Leuk om te weten
 Lokale sponsoren
 Nieuwsbrieven
 Persberichten
 Privacy
 Storing doorgeven
 Toegangscontrole
 Training
 Twitter & Facebook
 Voor adverteerders
 Vragen?

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...
 Activiteiten