Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 ActiviteitenWerkt het Afhangbord niet?
 . KNLTB  Storing doorgeven  24531x gelezen
Uiteraard wil de KNLTB dat uw Afhangbord goed functioneert. Nu kan het voorkomen dat zich af en toe een storing voordoet. Deze storingen worden snel opgepakt. Over het algemeen zijn hier voor de vereniging geen kosten aan verbonden. Storingen mogen i.v.m. garantiebepalingen in geen geval zelf opgelost worden!

Het is echter wel aan te raden dat de vereniging het Digitaal Afhangbord laat verzekeren (all-in waarde 1.500 EUR). Zo krijgt de vereniging o.a. bij vandalisme of blikseminslag wel een rekening. Deze factuur kan dan weer ingediend worden bij uw verzekeringsmaatschappij.

Veel voorkomende storingsmeldingen zijn:

Melding op scherm: probleem met internetverbinding. Het Digitaal Afhangbord werkt alleen als er een goed werkende internetverbinding is. Als deze verbinding, om wat voor reden dan ook, uitvalt dan krijgt u deze melding. Wij raden aan dat er een ADSL-verbinding aanwezig is van minimaal 2MB. Als het Afhangbord geregeld om deze reden uitvalt, is het aan te raden contact op te nemen met uw provider. Staat er op het touchscreen een IP-adres mail dit dan door naar afhangbord@knltb.nl o.v.v. uw verenigingsnummer. Wij passen dit dan aan. Zie schermprints onderaan dit artikel.

Een ander veelvoorkomend probleem is dat het Digitaal Afhangbord niet meer werkt, omdat het IP-adres door uw provider (veel kabelmaatschappijen doen dit) is veranderd. Het Digitaal Afhangbord werkt namelijk met een zg. statisch IP-adres. 

Als het touchscreen geen beeld meer geeft en op zwart staat, moet even gecontroleerd worden of alle kabels goed vast zitten en of de monitor niet is uitgezet. Ook dient de pc één keer herstart te worden. U sluit de pc af door de Aan/Uit-knop ongeveer 7 seconden ingedrukt te houden. Als de pc is afgesloten, kunt u na 15 seconden de Aan/Uit-knop weer indrukken om de pc op te starten. Blijft het beeld zwart, dan moet u dit z.s.m. melden aan de KNLTB.

Nieuwe router geinstalleerd of router gereset? Dan kan het voorkomen dat het afhangbord toch niet werkt ook al kunt u wel gewoon internetten. Meestal zijn er dan een aantal kleine aanpassingen in de afhangbordpc nodig. U kunt hiervoor contact opnemen met de KNLTB op 088-1302600. Ook zullen de poorten 5800 en 5900 op de router opengezet moeten worden. Hoe u dit kunt doen, kunt u o.a. hier (engels) per merk router vinden. Algemene nederlandse uitleg over poorten open zetten kunt u hier vinden.
 
Storingen kunt u op werkdagen telefonisch melden op 088-1302600. U kunt ook een e-mail sturen naar  afhangbord@knltb.nl o.v.v. uw verenigingsnummer, de naam van uw provider en de gegevens van uw contactpersoon (e-mail + 06 nummer). Omschrijf in de e-mail kort wat het probleem is inclusief de eventuele melding op het touchscreen. Wij nemen dan direct actie om dit probleem op te lossen. Er zal  een afspraak gemaakt worden om deze storing op te lossen.

Storingsscherm Afhangbord pc's t/m november 2013:
Staat er een IP-adres op het scherm bel dan 088-1302600 of mail afhangbord@knltb.nl

Storingsscherm Afhangbord pc's vanaf december 2013:
Staat er een IP-adres op het scherm bel dan 088-1302600 of mail afhangbord@knltb.nl

dinsdag 23 maart 2010, 13:58 uur

Werkt het Afhangbord niet?

Uiteraard wil de KNLTB dat uw Afhangbord goed functioneert. Nu kan het voorkomen dat zich af en toe een storing voordoet. Deze storingen worden snel opgepakt. Over het algemeen zijn hier voor de vereniging geen kosten aan verbonden. Storingen mogen i.v.m. garantiebepalingen in geen geval zelf opgelost worden! Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Afhangbord.Clubapp
 Bardienstplanner
 Beheer tips
 Competitieteams
 Digitaal Afhangen
 Handleidingen
 Leden delen
 Leuk om te weten
 Lokale sponsoren
 Nieuwsbrieven
 Persberichten
 Privacy
 Storing doorgeven
 Toegangscontrole
 Training
 Twitter & Facebook
 Voor adverteerders
 Vragen?

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...
 Activiteiten