Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 ActiviteitenDoe meer met het KNLTB Afhangbord!
 . KNLTB  Lokale sponsoren  40068x gelezen

Het Digitaal Afhangbord biedt veel meer mogelijkheden dan alleen digitaal afhangen. Zo is er een verenigingswebsitemodule, een bardienstplanner en is het mogelijk om verschillende management rapportages te genereren en is er ook een e-mailcampagnemodule waarmee u in een keer (delen van) uw vereniging kunt bereiken. U kunt eveneens (toernooi)formulieren aan maken als u kiest voor de websitemodule. En vergeet vooral de mogelijkheden voor lokale sponsoring niet.


Verenigingswebsitemodule
Als het afhangbordsysteem wordt afgenomen dan kan de vereniging eventueel gelijktijdig de gratis websitemodule afnemen. Dit is een makkelijk te onderhouden verenigingswebsite die naadloos integreert met het afhangbordsysteem. Deze website voldoet, zo is gebleken, aan de wensen van ongeveer 85% van de verenigingen. Niet alles kan, maar dit weegt niet op tegen de voordelen van het systeem. De websitemodule is namelijk makkelijk in gebruik (ook voor mensen zonder website ervaring) en er zijn snel verschillende rechten uit te delen aan verschillende mensen. Men kan dan gemakkelijk en snel vanuit huis berichten plaatsen op de site. De websitemodule is eventueel ook zonder het afhangbordsysteem af te nemen (niet gratis).

Bardienstplanner
Het basisprincipe achter deze module is dat leden zelf via internet inschrijven voor bardiensten. Bij optimaal gebruik van de bardienstplanner maakt de barcommissie alleen nog het barschema aan en voert de bewaking over leden die (nog) niet aan hun bardienstplicht hebben voldaan.

Management Rapportages
Deze informatie is belangrijke input voor beleidsbepaling in het kader van ledenbehoud. Tevens kan deze informatie gebruikt worden voor 'retentiemanagement', oftewel gerichte communicatie/acties naar leden die weinig spelen om ze te stimuleren vaker te tennissen en/of te laten deelnemen aan verenigingsactiviteiten. Doel van retentiemanagement is het aantal opzeggers per jaar te beperken. 
De beschikbare Management Rapportages zijn:
  • Baanbezetting t.o.v. leeftijd (vaste indeling)
  • Baanbezetting t.o.v. leeftijd (zelf instelbaar)
  • Baanbezetting per dagdeel (vaste indeling)
  • Baanbezetting per dagdeel (zelf instelbaar)
  • Leden die het meest afhangen (alle leden & tijdelijke passen, excel export)
  • Leden die nog niet hebben gespeeld (met e-mailadres om hen te benaderen, excel export)
  • Gemiddelde baanbezetting
  • Gemiddelde wachttijden

De rapportages zijn alleen zichtbaar voor leden die hiervoor de juiste rechten hebben.

Formulieren
U kunt, als uw vereniging gaat werken met de (gratis) verenigingswebsite, ook formulieren plaatsen. Voorbeelden van formulieren ziet u hieronder. Deze formulieren zijn flexibel aan te maken.


E-mailcampagne
Een buitengewoon effectief middel in de communicatie met leden is e-mail. En wat is er nou makkelijker dan direct naar vaste of zelf gemaakte selecties uit de ledenlijst opgemaakte e-mails te versturen? Dat kan met de e-mailmodule. Deze e-mailmodule is ook beschikbaar voor verenigingen die geen gebruik maken van de verenigingswebsitemodule.

Het versturen van e-mail is aan strenge richtlijnen onderworpen. Als vereniging mag je je leden per mail informeren, maar maak hier geen misbruik van. Wanneer je leden overlaadt met e-mails, ontstaat snel irritatie en dat gaat ten koste van de kracht van het medium als communicatiemiddel. Kortom, ga verstandig en discreet om met het versturen van mailings naar leden voor het maximale effect. Stuur alleen informatie die een relatie heeft met de tennisvereniging en de activiteiten van het lid aldaar. Het is niet toegestaan de e-mailmodule te gebruiken voor het mailen van reclame aan leden.

Lokale Sponsoring mogelijk
Als uw vereniging het Afhangbord afneemt, kunt u gratis de namen van uw banen aan lokale sponsoren toekennen. Baan 1 wordt dan de 'sponsor' baan etc. Ook kunt u op het Afhangbord touchscreen advertenties van lokale sponsoren laten verschijnen. Als u de verenigingswebsite gebruikt, kunt u gratis lokale reclamebanners plaatsen op 3 plaatsen: bovenin de websitebalk en in de rechterkolom. De formaten van deze banners zijn: 468x60 pixels (top website), 720x160 pixels (touchscreen) en 120x60 pixels (side website). Zowel jpg als (animated) gif worden ondersteund.

Voorbeeld animated gif banner top en side website (tijd loop is zelf in te stellen):

 Voorbeeld als een baan genoemd wordt naar een sponsor:

 Voorbeeld Baanbezetting als een baan genoemd wordt naar een sponsor:


Download bestanden
Voorbeeld ingevuld formulier 61 KB (24494x opgehaald)
Verenigingswebsites + URL (29-11-2013) 213 KB (29191x opgehaald)
maandag 21 juni 2010, 15:07 uur

Doe meer met het KNLTB Afhangbord!

Het Digitaal Afhangbord biedt veel meer mogelijkheden dan alleen digitaal afhangen. Zo is er een verenigingswebsitemodule, een bardienstplanner en is het mogelijk om verschillende management rapportages te genereren en is er ook een e-mailcampagnemodule waarmee u in een keer (delen van) uw vereniging kunt bereiken. U kunt eveneens (toernooi)formulieren aan maken als u kiest voor de websitemodule. En vergeet vooral de mogelijkheden voor lokale sponsoring niet. Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Afhangbord.Clubapp
 Bardienstplanner
 Beheer tips
 Competitieteams
 Digitaal Afhangen
 Handleidingen
 Leden delen
 Leuk om te weten
 Lokale sponsoren
 Nieuwsbrieven
 Persberichten
 Privacy
 Storing doorgeven
 Toegangscontrole
 Training
 Twitter & Facebook
 Voor adverteerders
 Vragen?

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...
 Activiteiten